... hogyan hangolod hangszered húrjait?

Húrhangoló

Húrhangoló

Republic - Kirúgjuk magunk alól a földet

2015. november 15. - Köleskása Szem

Ma épp olvastam egy kérdést azzal kapcsolatban, hogy mi értelme lehet csoportosan a békéért imádkozni. Napjainkban bőven igen dús a táptalaj az ilyen irányú kezdeményezéseknek, hiszen nincs olyan hét, vagy nap, hogy robbantások, terroristák hírei vagy a háború szele ne simogatná az arcunkat...

Bizony, kirúgjuk magunk alól a földet, és ez a sok "kaland" mind azért van, hogy észrevegyük: változni kell. Változnunk kell, a legapróbb sejtszinten is. Ahhoz hogy a változást el tudjuk érni, fontos tudatosítani, hogy kicsiny porszemként is van felelősségünk a világ dolgainak alakulásáért. Ahogy egy napot végigélünk, pont annyit teszünk a világ jobbá tételéért, amennyit aznap cselekedtünk.

Ha véletlenül azt hinnénk, hogy ennyi nem elég, és buzgón arra adnánk a fejünket, hogy a világbékéért imádkozzunk, mindenképpen érdemes végiggondolni néhány dolgot, ami könnyítheti az "eredményességet".

Ha kicsit keletre tekintünk, az ottani tanítások szerint (sőt, akár a Biblia tágabb értelmezése szerint is) nincs olyan minőség, hogy jó vagy rossz. Mondjuk úgy inkább, hogy következmények vannak. Mert a világunk pont olyan, mint a pókfonál, megérinted az egyik helyen, és az egész belerezeg... össze vagyunk kötve, és minden ami történik, okkal és előzménnyel töltve történik.

Néha felteszik a kérdést, hogy "miért hagyja Isten, hogy ilyen szörnyűségek történjenek a földön?" "Többen vannak a rosszak, hogy ilyen poklokat kell átélnünk?" Erre persze lehet, hogy már érezzük is a választ, és talán sejtjük, hogy Istennek ehhez kevesebb köze van, mint nekünk embereknek.

A terroristák nem azért vannak ezen a világon, mert Isten haragszik ránk, vagy mert becsukja a szemét, vagy mert nem akar segíteni.... Terroristák és háborúk azért vannak, mert az emberi létnek vannak még olyan részei, amelyek nem találták meg (magukban) az istenit. És ebben az állapotban vak ideák és gyönge manipulációk mozgatják őket, és ilyenkor elhiszik, hogy ölni valamiért "megengedett"... Mert fogalmuk sincs arról, hogy mit jelent az élet, mert csak vakon követnek valakit, aki a saját (szintén nem isteni) céljaira használja a vakságukat (olaj, hatalom, pénz, világuralom... hogy csak a lájtosabb emberi célok közül említsek néhányat).

De a karma így is működik, visszaad, kiegyenlít, minden előzmény következménnyé alakul, és a háborús helyzetekben is lehetőség teremtetik arra, hogy mindkét fél megélje a másik oldalt is. A háborúk sosem azért vannak, mert Isten nem figyel (és ez most mindegy, hogy Isten, vagy Univerzum, vagy bármi). És éppen ezért hiába is imádkozunk, azért, hogy szüntesse meg... Nem az isten csinálja a háborút, éppen ezért nem is neki van lehetősége megszüntetni azt... Amit Ő tud tenni (Inspirálhat cselekedetekre, tanácsokat adhat az üzeneteire érzékenyeknek), azt megteszi, sokszor kérés nélkül is... De ez a föld az emberek "játszótere". Mi teremtjük olyanná a világot, amilyen, így ha nem tetszik, akkor csakis mi tudunk változtatni rajta...

Az ima nagyon jó és hasznos dolog. Emellett észre kéne már venni, hogy felelősségünk van a tetteinkért, a gondolatainkért és a félelmeinkért egyaránt. Istent okolni, vagy ráruházni a felelősséget bármilyen háborúságért pont olyan, mintha az oviban összekapnánk az ovistársunkkal és az óvonéni lenne a hibás, hogy verekedés lett belőle. (Bár manapság az emberek szeretnek gyerekként viselkedni, és a saját életük történéseinek okát saját magukon kívülre helyezni... ez jó móka lehet és adhat egy ideig egy illúziót a nyugalomról, de valódi megoldáshoz nem igazán vezet... És a példa nem véletlen. Mert amíg ovisokként gondolkodunk, és Istent evilági teljhatalommal ruházzuk fel, addig nem is lesz hatásunk a saját életünkre, mert egy olyanvalaki kezébe adtuk az életünket, aki nem ebben a dimenzióban tevékenykedik (itt legfeljebb inspirál). Ez a hely arra való, hogy emberként cselekedjünk - még ha tele van szőve szellemi inspirációval is, de attól még emberi táj.) A példára visszatérve, ha bajunk van a Pistivel, és tanácsot kérünk az óvónénitől, egész biztos tud majd adni pár tippet ;)

Az ima emellett sokmindenre jó. De arra például nem, hogy valakit megváltoztass. Az ima nem manipulációs eszkoz. Nem tudsz azért imádkozni, hogy a terroristák "ne legyenek rosszak" vagy hogy "legyenek jók". Ez - amellett, hogy ugye nincs jó és rossz  - egyszerűen nem erre való. Az ima a privát csatornád Istenhez. Neked szól, és a te feladataidat árulja el...

Ahelyett, hogy "fejeződjék be a háború a földön" betehetjük imáinkba azt, hogy találjuk meg, mit jelent nekünk a béke - és ezzel tehetünk egy lépést afelé, hogy a földet élhetőbbé tegyük.

Ezen kívül van még egy fontos dolog, különösen a csoportos "meditáljunk a világbékéért" típusú megmozdulásokkal. Érdemes néhány fogalmat tisztázni előtte, mielőtt ilyen csoportot alkotunk, vagy legalábbis olyanokat magunk köré gyűjteni, akik tudják, mi fán terem a meditáció... Mert előfordulhat, hogy sok jószándékú ember összegyűlik, és meditálgatnak valamit, csak épp fogalmuk sincs arról, hogy mi történik...Ha például 100 ember összeáll, és azért imádkozik, hogy legyen béke a földön, az kb olyan, mintha mind odaállnánk a karácsonyfa alá, és mindenki elkezdené mondogatni, hogy ő milyen ajándékot akar... Mit jelent a béke? Mit jelent neked? Valószínű mást jelent, mint nekem, vagy a Juci néninek... Attól, hogy sokan vagyunk egy helyen, és imádkozunk, még nem biztos, hogy ugyanarra gondolunk... márpedig az ima pont azt a célt szolgálja, hogy a gondolat erejével eszközöljünk változásokat a világunkban. (Egy példa: nekem béke az, ha például kapok egy mosolyt, valakinek az, ha egy csendes helyen olvashat egy könyvet, vagy hogy kint van a mezőn... De mindez pont úgy  is meg tud "valósulni", ha epp a szomszédban valaki magára robbantja a házat...Érted h mit akarok mondani? Szoval mit jelent egyaltalan az, hogy a békéért imadkozni? Altalaban ez a sikertelenseg oka, h valójában fogalmunk sincs arról, hogy mit kérünk... (Peldaul: vizualizálj egy békés világot. Hogy nez ki? Le tudod irni? Milyenek az emberek? Ha le tudod irni, ossze tudod rakni állításokkal ugy, hogy nem tagadásokból áll össze, akkor már kezdesz valamit kapisgálni... mert pl ha az a  "békés világ" hogy "nincs háború, az emberek nem bántják egymast", akkor már el is véreztél, mert pont a háború gondolatának adtál energiát...

Az univerzum vagy az isten nem az ima szavait érti... Az univerzum vagy az isten a belső állapotunk rezgéseire reagál, és ez manifesztálódik aztán. És ha az emberiség nagyrészének a belső állapota a háború, akkor az válik valósággá. Jelen állás szerint van háborúság, sajnos a média céljával összhangban ez növekszik is, és egyre több háború zajlik, egyik kegyetlenebb mint a másik... Ha felébred az ember, akár azt is megteheti, hogy azoknak a táborát erositi, akik megtalálták a békéjüket, és tudják kezelni a félelmeiket. Ha valamit tenni akar a felébredt ember a háborúság ellen, a legtöbbet úgy teheti, ha észreveszi és tudatosítja azt, hogy hogyan működik a viliág. Ez az egyetlen, és legnagyobb varázslat az idők kezdete óta...

Szaz szonak is egy a vege: ismerd meg onmagad - es megismered a vilagot! Áldás minden lèny számára, és együttérzés mindazoknak, akiknek szüksége van rá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hurhangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr158081444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása